הגבינה החריפה של אמא ומתכון בונוס ללחמניות

אני מוקירה מסורת. מחבבת מנהגים ישנים. נוסטלגיה היא מילה שאני אוהבת , למרות שהיא כאילו הכי שנות ה-80.

מזכרונות הילדות הספורים שלי (כבר דיברנו על הנושא  הזה) , ישנם כמה שמלווים בטעמים מדוייקים על הלשון. כאלו שרק הריח שלהם מזכיר משהו רחוק, נשכח, אהוב, וטעים . כל שנותר הוא להשען אחורנית, לא יותר מדי, לשרבב אנחת רווחה, ולומר – אחחחחח… היו זמנים…

כשהייתי בת שש לערך, הוריי טלטלו אותי ואת אחי , כלבי וחתולתי, מן העיר הגדולה לקיבוץ (גם על זה כבר דיברנו). את כל החברים הם השאירו מאחור , מזועזעים וספקנים כיצד הזוג האריסטוקרטי ישתלב בין הרגבים, עם חולצות רקומות ,סנדלים תנכיות, וביצי חופש.

חיי התרבות של הוריי גם הם נשארו מאחור. מה שאילץ את החברים העירוניים לעשות דרכם בחגים ובמועדים לצפון הרחוק, אז 3 שעות נסיעה, ולהתפנק בצימר הקיבוצי- עוד לפני שהמונח "צימר" בכלל היה קיים בארץ.

ב-31 לחודש דצמבר, היה מגיע באופן קבוע זוג חברים, לחגוג את חגיגות הסילבסטר, עם שפע מטעמים וודקה שנשפכה כמו מים- בפולניה כמו בפולניה.

אמי היתה מכינה גבינת צרפתית, שנקראת BURSIN (לא דומה כלל למה שנמכר ברשתות). בעיניי זו היתה התמצית והמהות של COMFORT FOOD. גבינה שמנה, נימוחה , עם מליחות עדינה ומפוצצת שום!!!!!!!!!!!!!

כל השנה הייתי מחכה לחגיגות הסילבסטר , רק בשביל להתגנב למסיבת המבוגרים, ולקבל את המנה שלי לגבינה המנחמת הזו.

לימים, כשבגרתי והתחלתי לחגוג סילבסטר (גיל 14 בערך), גם אני וחברותיי פתחנו מסורת , כזו שלא מביישת אף נערה מתבגרת. בתפריט היתה כמובן הגבינה המפורסמת – חברותיי חיכו לה גם כל השנה.

הרבה שנים עברו מאז הייתי ילדת קיבוץ, הרבה שנים עברו מאז הייתי נערה מתבגרת, ובכל זאת הגבינה הזו הולכת איתי לכל מקום. סילבסטר אני כבר לא חוגגת, ולכן את הגבינה הזו אני מקפידה להכין לארועים משפחתיים , כחלק מבראנצ', ובעיקר בחג שאני הכי אוהבת – שבועות. ילדיי מתים על הגבינה הזו, ככה עם כפית בלי כלום, למרות שהיא די חריפה. הם קוראים לה "הגבינה החריפה של אמא".

חולקת עמכם את המתכון הסודי שלנו 🙂 לא תאמינו כמה זה פשוט .דיאטטי זה לא הולך להיות.

חג שמח

מצרכים לכדור אחד עגול (די גדול)

200 גר' חמאה מלוחה רכה מאוד

250 גר' גבינת "טוב טעם" של טרה (פעם הייתי מייבשת גבינה בחיתול בד- היום כבר לא צריך)

שום כתוש- לפי הטעם

צרור שמיר קצוץ

פלפל שחור גרוס (לציפוי)

תמונה 1 (1)

אופן ההכנה

מערבבים הכל – מומלץ במזלג

מרטיבים ידיים- ויוצרים כדור כמו בתמונה.

מפזרים פלפל שחור גרוס בזמן שהכדור עדיין בידיים.

מניחים על צלחת הגשה וממשיכים לצפות בפלפל במידת הצורך.

לצנן במקרר כמה שעות- אפשר גם כמה ימים.

להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה- שיהיה נוח למריחה.

למרוח על לחם טרי/חלה/קרקר/באגט/טוסט- זה טעים בכל מצב. נשבעת

מתכון בונוס

11289715_10153063655004086_735213888_n

לחמניות קשקבל (במקור המתכון של "תבשילים וחלומות")- אני הכנתי ללא גלוטן עם קמח תמי כתום

200 גרם גבינת קשקבל

2 כוסות קמח

200 גרם פתיתי גבינה צהובה

1 שמנת חמוצה (200 גרם)

1 אבקת אפיה

חצי כוס שמן (120 מיליליטר)

2 ביצים

חצי כפית מלח

לערבב הכל במג'ימיקס. להרטיב ידיים במעט מים, ליצור עיגולים לשים על תבנית עם נייר אפייה, להבריש בחלמון ולזרות שומשום.

כעשרים דק' בתנור שחומם מראש 180 מעלות.

חג שמח

תהיו חברים- תשתפו!

 

 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s