חמימה ריחנית ומנחמת

מכל החגים בחרתי להיוולד דווקא בחג שהוא בכלל לא חג. חסר היה רק שיקראו לי אילנה (ויסלחו לי כל האילנות באשר הן). אין בו חופש מהעבודה ולא חופש לילדים מבית הספר. אין בו מאכלים שמנים ומנחמים. לא מטגנים בו, אחריו לא מקללים או פותחים כפתור במכנס ואומרים "כמה אכלתי…". בחדשות לא מציינים באותו יום כמה אנשים יצאו לנפוש בחו"ל. "המוני בית ישראל" לא פוקדים את הגנים הלאומים, הכבישים לא ריקים , ואני מניחה שעדיין לוקח שעה וארבעים דקות להגיע מראשון לתל אביב. ובכל זאת, מישהו הכריז עליו כחג. חג הטבע. חגיגה לעצים .בגנים ובבתי הספר זורעים ושותלים, לומדים לכבד את הטבע, בגן תוקעים לנו קופסא של קוטג' עם קצת אדמה שנשפכת באוטו בדרך הביתה ואנחנו נאלצים לטחון פירות יבשים כאילו אין מחר (וכאילו זה בריא- בינינו הייתי מעדיפה לטחון איזו סופגניה). כן, הבנתם נכון, אני לא עפה על פירות יבשים. אם מונחת מולי צלחת אני אוכל , אבל זה קצת כמו סלט, טעים, בריא אבל לא מנחם.

השבוע הוזמנתי למסיבת פרידה מראש החוג שלנו. נתבקשתי (סתם, לא, התנדבתי כרגיל) להביא מאפה מעשה ידיי- סיבה למסיבה כרגיל. במקרה האירוע נופל בערב ט"ו בשבט, ובכל זאת, אירוע של אקדמאים…. לא נעים חשבתי לעצמי, כדאי לציין את "החג". הבית מלא בתפוחים… הצצה חטופה במחברת המתכונים שמלווה אותי כבר שנים (טרם עידן מתכוני האינטרנט), זרקה אותי 20 שנה אחורה לשבתות בבית חברתי במושב, עם עוגת התפוחים הבחושה והכה מנחמת שהכינה אמא מירי.

היא בחושה, פשוטה, יש בה פרי (לא יבש ) – והיא ממלאת את הבית בריח קינמוני מפנק ומושלם ליום חורף קר.

מתכון לעוגת תפוחים בחושה של אמא מירי 

תבנית 26, או 2 תבניות אינגליש (אני הכנתי בתבנית אינגליש גדולה)

חום- 180 מעלות

מצרכים לבצק

2 כוסות קמח תופח

1 כוס סוכר

1 גביע שמנת חמוצה

200 גר' חמאה רכה

3 ביצים

1 כף תמצית וניל

1/3 כפית אבקת סודה לשתיה

קורט מלח

לערבב הכל לבלילה חלקה , ולשטח חצי מהבלילה על התבנית

למלית 

4 תפוחים ירוקים חמוצים קלופים וחתוכים דק

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (לא חובה )

2 כפות קינמון

חצי כוס סוכר חום

לערבב להניח 3/4 מהכמות מעל בלילת הבצק.

בקיצור: שכבת בצק, שכבת תפוחים , שכבת בצק, וטיפה תפוחים למעלה לקישוט.

לתנור למשך כ- 40 דק' או עד אשר העוגה משחימה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש 🙂

  • ריפדתי את תחתית התבנית בטיפה סוכר חום ושבבי שקדים, כך שאהפוך את התבנית לאחר שהעוגה מוכנה, יתקבל מראה מקורמל ומצופה שקדים .
  • לפזר אבקת סוכר לאחר שהעוגה מתקררת, לפרוס ולטרוף.

ט"ו בשבט שמח 🙂

20160124_170233_resized20160124_213950_resized

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s