לא על הסנדביץ' לבדו- 5 כריכים שיעזרו לכם לחזור לשגרה

לא קיטרתי על החופש. שמעתם אותי מקטרת על החופש? לא. כי לא קיטרתי. עכשיו תשאלו למה לא קיטרתי….לא קיטרתי כי אני לא אוהבת לקטר (כן, כן, יש לי את הפוזה אבל אני באמת לא אוהבת לקטר), הסיבה האמיתית לאי-קיטורי נעוצה בעובדה, שהחופש הגדול בשבילי ,הוא זמן מצויין לנפוש מהכנת הסנדביצים המייגעת, מדי יום בשש וחצי בבוקר.

בחופש הגדול לא הכנתי סנדביצ'ים. בקושי קניתי לחם. לא קמתי בשש וחצי, ולא הייתי צריכה לשבור את הראש כיצד להיות יצירתית מדי יום  על מנת שהבנות גם יאכלו בריא וגם יהנו, ולא יקטרו! הן דווקא טובות בלקטר.

אבל הנופש הסתיים. עוד כמה ימים חוזרים לספסל הלימודים (למה בעצם קוראים לזה ספסל? באיזה בית ספר יושבים על ספסלים בכיתה? מה אנחנו במנזר?). כל חברותיי האמהות מתרגשות לקראת החזרה לשגרה , הפליאה וכתבה בנושא חברתי המוכשרת והסופר יצירתית מירים גדסי-סלוק מ"אֵם ובָּד"- מתנות שמבינות בנות- מורה ואם בעצמה. כדאי לקרוא אותה כאן.

הבנתי שאני חייבת לחזור לשולחן היצירה במטבח ולהתחיל ליצור סנדביצים קסומים ובריאים שיפחיתו כמה שיותר קיטורים. התייעצתי עם הלקוחות הלא פשוטות שלי- אחת בת 11 אחת בת 7, וזה מה שסיכמנו. סנדביץ לכל יום. בריא, מזין וקל להכנה. אצלנו לומדים רק 5 ימים בשבוע תודה לאל, ולכן במצעד שלנו יש רק 5 כריכים.

סנדביץ טונה– אל תגידו לי שטונה זה מסריח. טונה זה נהדר. טונה כל כך מזינה ואפשר להכין איתה הרבה דברים. אנחנו אוהבים אותה עם מיונז , על לחם כוסמין בריא , פרוסות עגבניה וחסה . לאמיצים אנחנו ממליצות להוסיף פרוסות ביצה קשה AKA "סנדביץ טוניסאי". 1

סנדביץ ירוק – אנחנו מכורים לאבוקדו. בכל דרך ובכל מצב. רצוי עם לימון והרבה מלח. אני אפילו מכינה אורז עם אבוקדו. האבוקדו מורכב משומנים בריאים והוא מלא בסיבים תזונתיים (ועוד הרבה תכונות מחמיאות). ההמלצה שלנו היא למרוח אותו על לחם , ולאחר מכן לסחוט מעליו לימון , בכדי שלא ישחיר. ניתן לגוון עם פרוסות גבינת פטה מעל (לא תאמינו איזה שילוב מוצלח), פרוסות ביצה קשה, מלפפון חמוץ, מלפפון ירוק, או סתם כך כמו שהוא. לפעמים אני שולחת לבנות קופסא עם פרוסות אבוקדו לנישנוש (לא לשכוח הרבה לימון).

*אבוקדו במיטבו בחורף. ניתן למצוא אבוקדו גם בעונה הזו, אבל הוא גם יקר וגם לא מספיק איכותי לדעתי. אז שווה לחכות עוד חודש חודשיים.

סנדביץ פיראוס רענן – גילוי נאות: לא מתה על  גבינה צפתית. משהו במרקם לא עושה לי נעים בפה. הבנות לעומת זאת מאוד אוהבות את הגבינה הזו , אז מי אני שאתווכח. לתנובה יש מוצר שאני מאוד מחבבת: בולגרית למריחה. שילוב של הבולגרית עם הצפתית יוצר עבורי בדיוק את הטעם המושלם. עלי בזיליקום מהגינה, ופרוסות עגבניה. ממממממ. שולחת את הבנות להסעה ומדמיינת שאני על חוף ביוון. לחמניה עגולה (בתמונה לחמניה מקמח כוסמין מלא תוצרת בית), בולגרית למריחה כל שני החצאים (אל תהיו קמצנים)פרוסות גבינה צפתית, חסה ועגבניה ובזיליקום. שימו לב- את העגבניה ממליצה לשים על החסה ולא על הגבינה בכדי שלא תעשה את הלחמניה רטובה . אפשר כמובן לשים גם סוגי ירק אחרים כגון פרוסות מלפפון ירוק, גמבה וכו'.2

פיתה קראנץ'– המצאה גאונית שהכרנו בזכות בית הילדים בקיבוץ. חוצים פיתה לשניים , מברישים בשמן זית וזעתר ושמים בטוסטר אובן, כאשר שני החצאים פתוחים. כאשר הפיתה משחימה מוציאים ועוטפים בנייר כסף , זה נשמר פריך וטעים לאורך כל הבוקר. אצלנו זה ממש להיט!

PicMonkey Image (1)

סנדביץ "עזבו אותי באמא'שכם"–  ביום חמישי אנו פורקים כל עול , לוקחים לחם פשוט וזול, מורחים בממרח שוקולד והולכים לקבל בשמחה את פני היום החמישי בשבוע בואך סופ"ש.

עכשיו תכפילו , או תשלשו, כל אחד ומספר ילדיו, ושתהיה לנו שנת לימודים בריאה, מזינה ומוצלחת.

 

 

 

 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s