כוסמין זה כל הקסם

מעולם לא הייתם ילד/ה פולני/ה, אם ההורים לא הכריחו אתכם לשבת אצל הקרובים ולהתכבד בלחם שחור טרי , מרוח בכמות נדיבה של חמאה ועליו פרוסות של דג מלוח בניחוח גרביים לחות , ופרוסות בצל. אני כן הייתי. בעצם עודני כזו. גילוי נאות- נהנית מכל רגע, ומגדלת דור המשך שנהנה מאותם הדברים בדיוק.

זכורה לי במיוחד שבת בצהריים אצל חברים של ההורים שגרו ברח' אבן גבירול בתל אביב. כשהגענו חיכו לנו על השולחן כריכונים אישיים מלחם שחור טרי – בדיוק כאלו. אני נושאת זיכרון ילדות זה כבר כמעט 35 שנה. הוריי כל פעם המומים מחדש שאני מעלה את הסיפור הזה.

לחם טרי שיוצא מהתנור. לחם טרי עם חמאה. לחם…..הריח. חושפת בפניכם את אחת מחולשותיי הבודדות (שהרי אני מושלמת)- לחם !

לחם  משובח הינו מצרך חיוני ובסיסי, כאמור, בכל בית פולני טוב. וחמאה. ודג מלוח, וממרח שוקולד השחר, וריבה ביתית וגבינת שמנת 200% שומן…

לצערי בשנים האחרונות עסקתי בעינוי עצמי כאשר ניסיתי לרדת במשקל (ואפילו הצלחתי), והורדתי לחלוטין לחם מהתפריט ועוד שאר מוצרי מזון שמכילים גלוטן. זה עבד יופי: אכלתי בריא ומאוזן, ירדתי במשקל ,הרגשתי מעולה. בהתחלה זה אפילו לא היה קשה. בשנה האחרונה זה כמעט בלתי נסבל. מצאתי עצמי מחפשת חלופות בריאות שיזינו גם את הנפש- אני בגיל כזה בו הנפש מקבלת מקום של כבוד, ובו בזמן התחת גדל (העליתי כמעט את כל מה שהורדתי).

ואז מצאתי את קמח הכוסמין – כן, כן, הוא קיים מאז ומעולם, אבל אני גיליתי אותו רק בשנה האחרונה, ומאז חיי השתנו. על אמת .

כוסמין הוא דגן עתיק. עשיר בויטמין E ויטמין B מינרלים וסידן. הוא קל לעיכול, ולעיתים מותר לאכילה אף לכאלו שרגישים לגלוטן (תלוי באופי הרגישות). התאהבתי בו מהטעימה הראשונה והחלטתי להכניס אותו אלי הביתה לשימוש יום יומי. הוא נהדר בלחמים, פנקייק, עוגות ועוגיות (הכנתי איתו עוגת גזר מעלפתתתת ממש השבוע).

הפעם משתפת אתכם בשמחה ובששון במתכון הכל כך פשוט שזה מעליב, ללחם מקמח כוסמין מלא.

באמת שאלו 5-10 דקות עבודה , והתוצאה מענגת את החיך ואת האף- בני הבית גדולים כקטנים מחכים לו כל פעם.

16-11-07-20-26-18-569_deco16-11-07-20-26-38-578_deco

מתכון ללחם מקמח כוסמין מלא

לתבנית אינגליש אחת

לחמם תנור ל-  180 מעלות

מצרכים:

3.5-4 כוסות קמח כוסמין מלא

1 כף שמרים יבשים עם קצת מים פושרים

1 + 3/4 כוסות מים פושרים

1 כפית מלח

1 כפית סילאן /דבש

תוספות לפי הטעם: גרעיני חמניה, אגוזים, חמוציות וכו'

אופן ההכנה:

להמיס את השמרים עם מעט מים 5 דקות, עד שמתסיס

להוסיף לקמח – לערבב

להוסיף את המים ולהתחיל ללוש

להוסיף את הסילאן ואת המלח

העיסה צריכה להיות מאוד נוזלית.

ללוש כ- 5 דק' (במיקסר או בידיים, מה שעושה לכם את זה).

לסדר בתבנית ולהניח לתפיחה כ- 40 דק' מכוסה במגבת.

להכניס לתנור ל- 45 דק' לערך, עד שמשחים ומתחילים "סדקים".

לכבות התנור ולהשאיר עוד 15 דק'.

לקרר, לפרוס ולמרוח בכמות נדיבה של חמאה- אלא מה…

להגיש במרפסת עם בירה שניצר קרה – ללא גלוטן כמובן (עוד שוס שגיליתי לאחרונה)

בתאבון !

16-11-08-17-21-16-722_deco



3 מחשבות על “כוסמין זה כל הקסם

  1. נהדרת שלי. שוב מזמינה אותך לגור קרוב. צר לי להשבית שמחות אבל לעניות דעתי מי שמוריד גלוטן מהתפריט בסה"כ מוריד במשקל כי הוריד מזונות כמו לחם… אבל המאבק על המשקל ממשיך גם אצלי ובסוף הרי ננצח. אנסה את הלחם וכוסמין על כל ישראל, אמן.

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s